မုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သို႔) ႀကံမဆိုင္ ျပဳလုပ္နည္း

မုန္ညွင္းခ်ဥ္ျပဳလုပ္ရန္

မုန္ညွင္းခါး  (၅)ပင္
ဆား  ထမင္းစားဇြန္း(၄)ဇြန္း
ဆန္ေဆးရည္ အနည္းငယ္ တို႔လိုအပ္ပါတယ္

ျပဳလုပ္နည္း

မုန္ညွင္းခါးကိုအပင္လိုက္အမိႈက္မ်ားကိုစင္ႀကယ္သြားေအာင္
ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ သန္႔ရွင္းေသာႀကိဳးတန္းတစ္ခုတြင္
ေရစစ္ေအာင္လွန္းထားပါ။
ေရေျခာက္သြားျပီဆိုလွ်င္ ဇလံုတစ္ခုထဲသိုမုန္ညွင္းခါးကို အျမစ္ဖ်တ္ျပီး
အပင္လိုက္(သို႕)ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာအရြယ္ကို လွီးျဖတ္ျပီး
ဆားႏွင့္သမေအာင္နယ္ပါ။
ထို႔ေနာက္သန္႔ရွင္းေသာ အဖံုးပါပုလင္းလြတ္တစ္လံုးကိုယူ၍
ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညွင္းခါးကိုဖိထည္႔ထားပါ။
နာရီ၀က္ေလာက္ထားျပီး
ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးေသာဆန္ေဆးရည္ပထမရည္ကို ထိုဖိသိပ္ထည္႔ထားေသာ
မုန္႔ညွင္းခါးပုလင္းထဲသို႔ မုန္ညွင္းခါးျမဳတ္ေအာင္ထည္႔ပါ။
၇ရက္ခန္႔ႀကာလွ်င္ အနံအရသာႏွင့္ျပည္႔စံုေသာမုန္ညွင္းခ်ဥ္ကိုစားသံုးလို႔ရပါျပီ။

မုန္ညွင္းခ်င္ကို ေရထပ္မေဆးပဲ သင့္ေတာ္အရြယ္မ်ားလီွ၍
ႀကက္သြန္တစ္လံုးဆီသတ္ျပီး ပဲျပား၊ဘဲဥ၊ပဲငံျပာရည္အေနာက္
ဆားအနည္းငယ္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊တို႔ႏွင့္ေႀကာ္စားလို႔ေကာင္းသလို
ႀကက္/၀က္သားတို႔ႏွင့္လည္းျပဳတ္၍ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။

***** အိမ္မွာကိုယ္တိုင္အလြယ္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ့မုန္ညွင္းခ်ဥ္ *****




No comments:

Post a Comment