ပဲျပားဘဲဥအႀကြပ္ေႀကာ္(ဟင္းခ်က္နည္း)

လိုအပ္ေသာပစၥည္း -

ပဲျပား -၂ တံုး
ဘဲဥ - ၁ လံုး
ဆီ - ၁၀ က်ပ္သား
အေႀကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ႀကက္သားမႈန္႔ - အနည္းငယ္

အခ်ဥ္ရည္လုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္း -

မက်ည္းသီးမွည္႔ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
သႀကား - အနည္းငယ္
ႀကက္သြန္ျဖဴအႀကီး - ၂မႊာ
ငရုတ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
နံနပင္ - အနည္းငယ္ တုိ႔လိုအပ္ပါတယ္


ျပဳလုပ္နည္း -

 (ပဲျပားဘဲဥေႀကာ္ရန္)
ပဲျပားကိုေရေဆးျပီး ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ထည္႔၍ေခ်လိုက္ပါ။
ပဲျပားေႀကသြားလွ်င္ ဘဲဥတစ္လံုးကိုေဖာက္ထည္႔ျပီး ေခ်ထားေသာပဲျပားႏွင့္အကာေရာအႏွစ္ပါ
ေရာေမႊနယ္လိုက္ပါ။
ထို႔ေနာက္ ႀကက္သားမႈန္႔ အေႀကာ္မႈန္႔တို႔ပါထည္႔ျပီး သမေအာင္ေရာေမႊနယ္လိုက္ပါ။
ျပီးလွ်င္ သင့္ေတာ္ေသာ အလံုးေလးမ်ားလံုး၍ ဆီပူတြင္ေႀကာ္လိုက္ပါ။
ေႀကာ္ျပီး အ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆီအိုးေပၚမွဆယ္၍ ဆီစစ္ထားပါ။

(အခ်ဥ္ျပဳလုပ္ရန္)
မက်ည္သီးကိုသင့္ေတာ္သေလာက္အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ႀကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံႏႊာျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းျဖင့္ေရာေထာင္းပါ။
မက်ည္းသီးအဖတ္မ်ားကိုဆယ္ျပီး မက်ည္းရည္ထဲတြင္ ဆား/သႀကား အနည္းငယ္စီထည္႔ျပီ
ေထာင္းထားေသာ ႀကက္သြန္ျဖဴ/ငရုတ္သီးတို႔ကိုပါထည္႔၍ ဇြန္းျဖင့္သမသြားေအာင္ေရာေမႊေပးပါ။
နံနပင္ကိုေရေဆးျပီး အျမစ္ေခၽြျပီး ပါးပါးလွီးကာ ေဖ်ာ္ထားေသာ မက်ည္းရည္ထဲသို႔ထည္႔လိုက္ပါ။

ပဲျပားဘဲဥအႀကြပ္ေႀကာ္ကို ထမင္းျဖင့္တြဲဖက္၍စားသံုးႏိုင္သလို သေရစာအျဖစ္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။



No comments:

Post a Comment